Radionica “Igrifikacija”

15 Feb by anita.tomsic

Radionica “Igrifikacija”

Radionica “Igrifikacija” održana je 9. i 10. veljače 2023. u prostorijama II. osnovne škole Varaždin. Radionicu su vodile predavačice Snježana Šlabek i Lydia Zaric iz partnerske organizacije 2 – NT Gruppen AS.

Tijekom prvog dana kroz “knowledge caffee” tip radionice polaznici su upoznati s osnovnim principima i fazama igrifikacije. Drugi dan polaznici se upoznaju s pojmom “puta heroja” i osnovnim motivacijskim pokretačima u igrifikaciji. Postepenim upoznavanjem s temeljnim konceptima igrifikacije i metodama upotrebe igrifikacijskih mehanika, dinamika i estetike polaznici su osposobljeni za dizajniranje igrifikacijskih sadržaja.

Ova dvodnevna radionica peta je u nizu od 6 specijaliziranih radionica koje se održavaju u II. osnovnoj školi Varaždin u okviru projekta Full STEAM Ahead. Radionice imaju za cilj osposobiti nastavno osoblje da u svoju nastavu ugradi različite STEAM vještine, upotrebu IKT te moderne metode podučavanja.
Radionice pripremaju i vode stručnjaci za pojedina područja s partnerskih institucija, i na njima je sudjelovala većina nastavnog osoblja II. osnovne škole Varaždin.

Fotografije s radionica