Edukacija “Trening trenera u Igrifikaciji”

7 Mar by anita.tomsic

Edukacija “Trening trenera u Igrifikaciji”

Trening za trenere u Igrifikaciji održan je kroz dvije povezane radionice, s naglaskom na pripremu nastavnika za praktičnu upotrebu design thinking i igrifikacije u nastavi.
Edukacija je održana 2. i 3. ožujka 2023. u prostorijama II. osnovne škole Varaždin. Radionicu su vodile predavačice Snježana Šlabek i Lydia Zaric iz partnerske organizacije 2 – NT Gruppen AS. Glavni cilj treninga trenera je da polaznici nakon završene edukacije mogu samostalno održavati edukacije drugim nastavnicima bilo radi usavršavanja bilo primjerice novim zaposlenicima/pripravnicima.

Po završetku edukacije polaznici razumiju praktičnu primjenu design thinking metode i osposobljeni su razlikovati definiranje i redefiniranje problema, empatiju, ideaciju, izradu prototipa i testiranje u kreiranju design thinking evenata i igrifikacijskih sadržaja. Upoznati su s osnovnim koracima za izradu strategije igrifikacije za nastavnike. Polaznici znaju povezati mehanike, dinamiku i estetiku igrifikacije, a kroz konstruktivnu raspravu usvojili su osnovne elemente i faze u izgradnji dinamike u igrifikaciji, savladali područja primjene u nastavi te načine izrade različitih igrifikacijskih scenarija. Upoznavanjem s temeljnim konceptima metodike polaznici su osposobljeni za dizajniranje igrifikacijskih sadržaja i prenošenje naučenog znanja ostalim nastavnicima.

Fotografije s treninga trenera na kojem je sudjelovalo 4 naših nastavnika nalaze se u nastavku: