Posljednja radionica prije ljetnih praznika

20 Jun by anita.tomsic

Posljednja radionica prije ljetnih praznika

Održana je četvrta radionica s igrificiranim kognitivnim agentom u sklopu projekta “Full STEAM Ahead”.  Učenici sedmog razreda II. osnovne škole Varaždin, pod vodstvom nastavnice fizike Željke Kopić dizajnirali su agenta dr. Slavicu koji priča o fizikalnim veličinama. Članovi Laboratorija za umjetnu inteligenciju partnerske institucije Fakulteta organizacije i informatike pod voditeljstvom prof. dr. sc. Markusa Schattena implementirali su ga i prilagodili za upotrebu.

Kognitivni agent dr. Slavica priča o osnovnim fizikalnim veličinama. Kreirani agent objavljen je kao softver u otvorenom kodu i dostupan svima koji ga žele isprobati na sljedećoj poveznici: https://dragon.foi.hr/drslavica

Radionica je održana 15. lipnja 2023. godine, a vodili su ju nastavnica informatike Marinela Schatten, mag. inf., vanjska suradnica i Tomislav Peharda, mag. inf., predstavnik Partnera 1 (Laboratorij za umjetnu inteligenciju). Ovo je posljednja radionica u nizu prije ljetnih praznika.

Planirano je provesti najmanje 9 radionica za učenike na čijem razvoju i provedbi će raditi ukupno 12 učiteljica odnosno učitelja. U svim radionicama uz ostale sudjelovati i učenici s poteškoćama kako bi se testirale novorazvijene metode podučavanja temeljene na igrifikaciji i umjetnoj inteligenciji.

Fotografije s radionice za učenike sedmog razreda su u nastavku: