Adaptacija skloništa u multifunkcionalnu dvoranu

14 Sep by anita.tomsic

Adaptacija skloništa u multifunkcionalnu dvoranu

Adaptacija i prenamjena skloništa u multifunkcionalnu dvoranu započela je u prvom tjednu rujna. Građevinski radovi na adaptaciji skloništa trajat će oko tri mjeseca, sa završetkom predviđenim u prvoj polovici prosinca 2023.

Adaptacija uključuje građevinsko obrtničke radove, instalaciju grijanja i ventilacije, elektroinstalacije i opremanje prostora.

Za potrebe izvannastavne aktivnosti Dizajn računalnih igara opremit će se računalna učionica s odgovarajućom opremom koja će se organizirati u obliku multifunkcionalnog prostora za razne STEAM orijentirane aktivnosti te će osim računala sadržavati multimedijsku i opremu proširene stvarnosti.

Dizajn računalnih igara – razvoj računalnih igara iziskuje vještine programiranja, likovne i glazbene umjetnosti, matematike, fizike, tehnologije, kreativnog pisanja i pričanja priči te općenito sposobnosti sustavnog razmišljanja i rješavanja kompleksnih problema. Osim poticanja STEAM vještina ova će izvannastavna aktivnost poticati učenike i na poduzetničko razmišljanje jer je ideja aktivnosti da se organizira u obliku studija za razvoj igara koji će nuditi usluge izrade edukativnih igara drugim nastavnicima u školi.

Tijek građevinskih radova vidljiv je u nastavku: