Izložba didaktičkih predmeta učenika

2 May by anita.tomsic

Izložba didaktičkih predmeta učenika

U novoopremljenoj učionici za 3D ispis 29. travnja 2024. održana je izložba predmeta učenika koji su nastali na izvannastavnoj aktivnosti “3D modeliranje i ispis”. Izložbu je održao nastavnik tehničke kulture Miroslav Kukec uz pomoć učenika koji pohađaju izvannastavnu aktivnost.

Izvannastavna aktivnost 3D modeliranje i ispis zamišljena je kao mogućnost da učenici nauče samostalno modelirati, dizajnirati, tehnički oblikovati i izrađivati različite predmete koji će im poslužiti u svakodnevnom životu, te da na taj način razvija pozitivan stav učenika prema radu i djeluje na razvoj osobnosti učenika. Ova aktivnost potiče učenike na poduzetničko razmišljanje, jer je zamišljeno da se aktivnost organizira u obliku klasične radionice koja će, između ostalog, nuditi i uslugu izrade raznih didaktičkih pomagala drugim nastavnicima u školi (npr. izrada 3D modela za tehničku kulturu, izrada 3D modela i pribora za kemiju, 3D geometrijski oblici za matematiku, 3D model reljefa za geografiju i sl.). Za potrebe ove aktivnosti opremljena je učionica s odgovarajućim alatima i tehnologijama poput 3D pisača, računala za 3D modeliranje i sl.

Na ovoj izložbi učenici su, osim izrađenih predmeta, mogli vidjeti PRUSA printere nabavljene u sklopu projekta te isprobati programe koji se koriste za modeliranje.