Partneri na projektu

Partner 1 – Fakultet organizacije i informatike koji djeluje već više od 50 godina, obrazuje najstručnije kadrove u području informacijskih tehnologija te ekonomije, organizacije, komunikologije i drugih srodnih područja. FOI ima veliko iskustvo u provođenju stručnih i znanstvenih projekata (više od 40 aktivnih projekata, više od 170 uspješno završenih projekata, više od 470 partnera širom svijeta.
U projekt će se uključiti djelatnici Laboratorija za umjetnu inteligenciju, Laboratorija za Internet stvari, Laboratorija za napredne tehnologije u obrazovanju, Laboratorija za strateško planiranje i odlučivanje, te Centara za forenziku, biometriju i privatnost i Centra za međunarodne projekte.
FOI sudjeluje u edukaciji učitelja, mentoriranju, razvoju specijaliziranih sustava umjetne inteligencije i igrifikacije te će osigurati sustav za e-učenje na vlastitoj infrastrukturi koji će biti dostupan nastavnom osoblju tijekom i barem 5 godina nakon završetka projekta.

Partner 2 – NT Gruppen AS bavi se razvojem web platformi, aplikacija i alata koji će se koristiti u olakšavanju prirodoslovnog obrazovanja u školama. Također radi na razvoju novih pedagoških rješenja putem AR-a (proširene stvarnosti). Novu tehnologiju i obrazovanje povezuje na uzbudljiv način interakcijom i igrom.
Surađuje s nekim od vodećih europskih istraživača na edukacijskim projektima gdje se važni elementi dječjeg mentalnog razvoja i funkcionalnog znanja (sposobnost razmišljanja o posljedicama i zaključcima) stimuliraju metodama koje koordiniraju motoričke pokrete i sprečavaju poremećaje koncentracije i pažnje. Razvili su nekoliko mobilnih aplikacija kao što su Norgano, Allergenfri, Stamp & Save i Nomon.
NT Gruppen AS uključit će se u projekt kroz prilagodbu i lokalizaciju svojih sustava Nomon (sustav za praćenje meteora) i Sandbox za II. osnovnu školu Varaždin, mentoriranje učitelja za korištenje sustava kao i održavanje edukacijskih radionica za nastavnike u području igrifikacije i e-učenja.