Radionica “STEAM i moderne metode podučavanja”

20 Oct by Administrator

Radionica “STEAM i moderne metode podučavanja”

19. listopada 2022. održana je prva radionica za učitelje pod nazivom “STEAM i moderne metode podučavanja”.

Radionica je usmjerena na suvremene pedagoške pristupe s naglaskom na primjenu projektne, timske, istraživačke te problemske nastave i vršnjačkog učenja u kontekstu STEAM koncepta. Nastavnici će objediniti odgojno-obrazovna očekivanja iz međupredmetnih tema, predmetnih ishoda i suvremenih nastavnih metoda u skaliranim i holistički usmjerenim odgojno-obrazovnim ciljevima.

Radionicu je održao doc. dr. sc. Goran Hajdin iz Fakulteta organizacije i informatike, Partner 1.

Fotografije s prvog dana radionice pogledajte u nastavku:

 

21. listopada 2022. doc. dr. sc. Goran Hajdin iz Partnera 1 održao je drugi dio radionice za učitelje pod nazivom “STEAM i moderne metode podučavanja”.

Fotografije s drugog dana radionice:

Radionicu je pohađalo 27 učitelja II. osnovne škole Varaždin koji su po završetku predavanja stekli Potvrde o završenoj edukaciji. Te potvrde služit će im u daljnjem profesionalnom razvoju.

Ova dvodnevna radionica samo je jedna u nizu od 6 specijaliziranih radionica koje će se održati u II. osnovnoj školi Varaždin u okviru projekta Full STEAM Ahead. Radionice imaju za cilj osposobiti nastavno osoblje da u svoju nastavu ugradi različite STEAM vještine, upotrebu IKT te moderne metode podučavanja.
Radionice će pripremiti i održati stručnjaci za pojedina područja s partnerskih institucija, i očekujemo da će na njima sudjelovati većina nastavnog osoblja II. osnovne škole Varaždin.