Radionica “Umjetna inteligencija u podučavanju”

9 Jan by anita.tomsic

Radionica “Umjetna inteligencija u podučavanju”

Radionica “Umjetna inteligencija u podučavanju” pod vodstvom Izv. prof. dr. sc. Markusa Schattena održana je 12. i 19. prosinca 2022. u prostorijama Partnera 1 – Fakulteta organizacije i informatike.

Polaznici radionice naučili su što je to umjetna inteligencija i koje vrste umjetne inteligencije postoje. Raspravljali su o tome treba li nam umjetna inteligencija u školama, treba li ju uvesti u školski kurikulum te što će biti s nastavnicima u budućnosti. U praktičnom dijelu nastave isprobali su kognitivni agent ChatGPT kojem su zadali zadaću te zatim ocijenili njegov rezultat. Na kraju predavanja zaključeno je da su potrebni bolji sustavi za samostalno učenje kako bi se nastavnici mogli fokusirati na individualan rad!

Fotografije s radionice održane 12. i 19. prosinca nalaze se u nastavku

Radionicu je pohađalo 18 učitelja II. osnovne škole Varaždin koji su po završetku predavanja stekli Potvrde o završenoj edukaciji. Te potvrde služit će im u daljnjem profesionalnom razvoju.

Ova dvodnevna radionica treća je u nizu od 6 specijaliziranih radionica koje se održavaju u II. osnovnoj školi Varaždin i Fakultetu organizacije i informatike u okviru projekta Full STEAM Ahead. Radionice imaju za cilj osposobiti nastavno osoblje da u svoju nastavu ugradi različite STEAM vještine, upotrebu IKT te moderne metode podučavanja.
Radionice pripremaju i drže stručnjaci za pojedina područja s partnerskih institucija, te će na njima sudjelovati većina nastavnog osoblja II. osnovne škole Varaždin.