Radionica “Instrukcijski dizajn”

2 Feb by anita.tomsic

Radionica “Instrukcijski dizajn”

Radionica “Instrukcijski dizajn” održana je 19., 20. i 21. siječnja 2023. u prostorijama II. osnovne škole Varaždin. Radionicu su vodile predavačice Snježana Šlabek i Lydia Zaric iz partnerske organizacije 2 – NT Gruppen AS.

Trening Instrukcijski dizajn održan je kroz tri interaktivne i povezane radionice. Postepenim upoznavanjem s design thinking i metodama instrukcijskog dizajna učitelji i nastavnici škole osposobljeni su za dizajniranje dinamičnih e-learning sadržaja.

Tijekom prvog dana radionice polaznici su se upoznali s osnovnim principima i fazama design thinking metode koju će ubuduće moći koristiti u kreiranju novih projekata.
Drugi dan bio je usmjeren na upoznavanje s pojmom i fazama instrukcijskog dizajna kod izrade online sadržaja za učenje. Polaznici su naučili povezati design thinking s instrukcijskim dizajnom.
Treći dan radionice bio je rezerviran za praktičan rad. Kroz praktičan timski i individualni rad polaznici su samostalno kreirali e-learning tečaj koristeći obje naučene metode – design thinking i instrukcijski dizajn. Na kraju dana nastavnici su prezentirali izrađene radove.

Fotografije s trodnevne radionice možete pogledati u galeriji