Sudjelovanje tima projekta “Full STEAM Ahead!” na konferenciji CECIIS 2023

26 Sep by anita.tomsic

Sudjelovanje tima projekta “Full STEAM Ahead!” na konferenciji CECIIS 2023

Na 34. Srednjoeuropskoj konferenciji o informacijskim i inteligentnim sustavima (CECIIS – Central European Conference on Information and Intelligent Systems) koja je održana od 20. do 22. rujna 2023. godine na Sveučilištu u Dubrovniku, tim projekta “Full STEAM Ahead!” imao je zapaženo sudjelovanje.

CECIIS je renomirana konferencija koja se održava od 1989. godine, a na njoj je sudjelovalo oko 150 sudionika iz različitih dijelova Europe i SAD-a. Osim Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI) kao glavnog organizatora, partneri i suorganizatori konferencije CECIIS 2023 uključuju Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Fakultet prometnih znanosti (FPZ) sa Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (FERIT) te Sveučilište u Dubrovniku (UNIDU). Konferencija je mjesto susreta istraživača i stručnjaka iz područja informacijskih i inteligentnih sustava te povezanih područja. Cilj konferencije je poticanje suradnje, razmjene znanja i iskustava te predstavljanje novih istraživanja i razvojnih projekata. Konferencija je nudila bogat trodnevni program koji je uključivao predavanja eminentnih europskih predavača, panel rasprave, predstavljanje međunarodnih projektnih timova i rezultata njihovih istraživačkih i znanstvenih projekata te stručne radionice. Posebno je zanimljiva bila 13. CECIIS Studentska međunarodna sekcija koja je okupila 35 studenata iz različitih zemalja koji su predstavili svoje istraživačke projekte. Konferenciju su podržavali različiti sponzori, uključujući Infodom i Oracle kao zlatne sponzore, SICK Mobilisis kao brončanog sponzora, Factory X kao dedicated sponzora te Automobil Lončar kao podupiratelja. Više o konferenciji možete pronaći ovdje.

Na konferenciji su sudjelovali članovi tima Fakulteta organizacije i informatike i II. osnovne škole Varaždin: Prof. dr. sc. Markus Schatten, Prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, Izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, Dr. sc. Bogdan Okreša Đurić, Marinela Schatten mag. inf. i Laura Strupar univ. bacc. inf.

Prof. dr. sc. Markus Schatten održao je prezentaciju projekta u sklopu “Project pitches” gdje su se predstavljali različiti međunarodni projekti. Tijekom prezentacije, prikazani su dosadašnji rezultati projekta “Full STEAM Ahead!” te planirane aktivnosti. Osim toga, tim je izložio poster projekta i podijelio promotivne materijale.

Također, autori Markus Schatten, Marinela Schatten i Ljiljana Inkret Martinčević objavili su znanstveni članak pod naslovom “Development of Gamified Cognitive Agents for Primary Schools – A Case Study” u zborniku konferencije. Članak koji je prezentiran u sklopu sekcije “Computer Games” se bavi razvojem i implementacijom kognitivnih agenata za potporu učenicima osnovnih škola koristeći pristup znanosti o dizajnu. Više o članku možete pronaći ovdje.

Sudjelovanje na konferenciji CECIIS bilo je izuzetno uspješno. Tim projekta “Full STEAM Ahead!” uspješno je promovirao projekt, predstavio dosadašnje rezultate i uspostavio kontakte za buduću suradnju u području STEAM obrazovanja.