Kognitivna agentica za građanski odgoj

26 Jan by anita.tomsic

Kognitivna agentica za građanski odgoj

Deveta radionica s kognitivnom agenticom za građanski odgoj i obrazovanje održana je 19. siječnja 2024. Agentica imenom Sara napravljena je u suradnji s nastavnicom Martom Cepanec i učenicima 8. a razreda II. osnovne škole Varaždin koji su izradili crtež Sare i imenovali ju. Učenici su sa svojom nastavnicom sudjelovali na radionici te isprobali kako izrađena agentica radi.

Radionicu su vodili nastavnica informatike Marinela Schatten, mag. inf., vanjska suradnica, te dr. sc. Bogdan Okreša Đurić i Tomislav Peharda, mag. inf., predstavnici Partnera 1 (Laboratorij za umjetnu inteligenciju).

Članovi Laboratorija za umjetnu inteligenciju partnerske institucije Fakulteta organizacije i informatike pod voditeljstvom prof. dr. sc. Markusa Schattena implementirali su agenticu Saru i prilagodili ju za upotrebu.

Kognitivna agentica Sara priča o građanskom odgoju i obrazovanju. Odgovore na pitanja što je to monarhija, demokracija, volontiranje i održiv razvoj možete saznati na poveznici: https://dragon.foi.hr/sara/

Fotografije s radionice za učenike 8. a nalaze se u nastavku: