Zimska škola “3D modeliranje i ispis”

7 Mar by anita.tomsic

Zimska škola “3D modeliranje i ispis”

29. veljače i 4. ožujka 2024. u II. osnovnoj školi Varaždin održana je zimska škola “3D modeliranje i ispis”. Polaznici zimske škole bili su učenici od petog do osmog razreda, a vodio ju je nastavnik tehničke kulture Miroslav Kukec.

Izvannastavna aktivnost 3D modeliranje i ispis zamišljena je kao mogućnost da učenici nauče samostalno modelirati, dizajnirati, tehnički oblikovati i izrađivati različite predmete koji će im poslužiti u svakodnevnom životu, te da na taj način razvija pozitivan stav učenika prema radu i djeluje na razvoj osobnosti učenika. Ova aktivnost će poticati učenike na poduzetničko razmišljanje, jer je zamišljeno da se aktivnost organizira u obliku klasične radionice, koja će, između ostalog, nuditi i uslugu izrade raznih didaktičkih pomagala drugim nastavnicima u školi (npr. izrada 3D modela i pomagala za tehničku kulturu, izrada 3D modela i pribora za kemiju, 3D geometrijskih oblika za matematiku, 3D modela reljefa za geografiju i sl.).

Učenici su kroz ovu zimsku školu naučili osnove 3D modeliranja u programu Tinkercad, a svoje prve modele su i isprintali na 3D printerima.

“3D modeliranje i ispis” uvršteno je u školski kurikulum kao izvannastavna aktivnost koja je kreirana u sklopu projekta “Full STEAM Ahead!”

Fotografije sa zimske škole “3D modeliranje i ispis” nalaze se u nastavku: